29 november 2007

Blekinge vad döljer du för mig?

Winkvist v2.0

Här sitter jag återigen efter midnatt och motarbetar min kropps vilja att sova ut. Som bekant så gillar jag inte att slösa på dyrbar tid här i livet så jag lånar gärna lite extra tid från nästa dygn. Människor som ser morgonen som något upplyftande förstår jag mig inte på... Vissa som t.ex. går upp tidigt för att läsa tidningen bara för att nyheterna kommer tidigt som faen, snälla ni - sov ut för bövelen, nyheterna ligger kvar när ni vaknar. Ta min morgontidning som exempel, framåt middagstid lyfter jag den från sin ursprungliga plats nedanför brevinkastet ända bort till pappersinsamligen och sen gnäller jag ofta på att jag betalar en tidning som jag inte läser.. Kanske är det de faktum att jag känner mig vuxen när jag har morgontidningen eller det andra faktum att en i familjen faktiskt läser den som får mig att hålla kvar prenumerationen. Blekinge läns tidning är förresten ett bra exempel på en tidning som lider av året-runt-nyhetstorka.

Låt oss gräva fram dagens tidning för att hitta någon rolig rubrik, hmm låt oss se här nu. Den största rubriken av dem alla är på framsidan och lyder "Granbarkborren tillåts härja fritt" som kort och gott handlar om vår vän granbarkborren som tar sig friheten att leva på skogodlarnas bekostnad. Ja det är viktiga grejer det där, underskatta inte granbarkborren! Häromdagen var det en lång artikel om att försvaret för andra gången på 350 år inte ätit ärtsoppa på en torsdag. Intresseklubben antecknar. Eller varför inte när fågelsjukan upptäcktes här borta när Blekinges skyddsjägare i form av en knubbig gubbe var i tidningen varje dag i veckor och där han i någon artikel klagar över att han inte har skyddskläder. Nästa dag är det en bild på samma gubbe, överlycklig, när han har fått en sopsäck att dra över kroppen, sen vart det inget mer klagomål från hans sida.

Låt oss nu sova på saken så kanske en ny tidning dimper in imorgon som upplyser oss om att Leffe Sturesson kört punktering på sin 85 år gamla traktor.

// Wiener