27 november 2013

Veckans konserter

Winkvist v2.0

Hej hopp.
Jag finns här, jag gör bara inte så mycket väsen ifrån mig.

Hittills har det varit en intensiv konsertvecka - Först Volbeat @ Scandinavium i måndags (donnan och jag) och sedan Ghost @ Trädgårn igår (Roger och jag). Bra och roliga spelningar båda två får man väl säga!

Gällande Volbeat så trodde jag att jag skulle slippa de hängivna backslick-fansen uppe på läktaren, men det gjorde vi givetvis inte. Det började bra med att Jonnas grannsits ockuperades av den största bikerbuffeln mina ögon har skådat. Den stora frågan är varför inte vakterna krävde honom på två platsbiljetter till - för sina två biceps...
Rätt som det var tog han sig smidigt därifrån och kom inte tillbaka. Jonna var nöjd ända fram tills Volbeats största kvinnliga fan tog platsen. Hon sparade då inte på krutet utan röjde som vem som helst skulle ha gjort efter 2 folköl en måndagskväll - Bananaz! Själv satt jag jämte en medelålders man som såg smått förvirrad ut, kanske hade han kommit till fel konsert, inte vet jag, men still satt han i alla fall.De på läktaren som syntes mest var två killar i skjorta och backslick som ställde sig upp till och från, mest till. Kanske hade de tagit ledigt dagen efter, eller så var de bara allmänt glada. De dansade glatt, spillde öl, satt på varandras axlar och sjöng som bara den. På läktaren... Nog känner jag igen det där beteendet som triggas efter ett par öl, men en tumregel brukar vara att om man gillar bandet så himla mycket så köper man ståplats :) Jag tyckte de var rätt roliga ändå så för mig fick de gärna röja bäst de ville.

Nog om det!

Ghost igår var bra i vanlig ordning. Det var en lång väntan innan konserten började eftersom att de efter soundchecken körde ca 20 min av stämningsfull bakgrundsmusik som spelades om och om igen. Sen brakade det loss. Det brakade loss bra. Och svängigt var det!Det var andra gången jag såg dem live nu. Första gången var på Wacken Open Air. Måste ha varit förra året (?!). Kommer speciellt ihåg att himlen öppnade sig strax efter att jag kastat bort min poncho i hopp om att regnet hade blåst förbi. Tur var väl det att Ghost spelade intill och att det var tak över scenområdet!

Nästa vecka (tisdag) ska jag återigen till Göteborg, då för att se Amon Amarth och Carcass. Det ser jag fram emot!

// W.