29 april 2014

Att dela, eller inte dela?

Winkvist v2.0

När man flyttar ihop så får man lära sig att dela på allt.
Men, där finns alltid undantag och det gäller att deklarera dem tidigt!

I vårt hushåll finns det två st saker som jag inte gärna delar:

1) Flux Fluorskölj

Motivering:
När jag har varit hos tandläkaren så har jag som oftast fått lite inspiration till att sköta om tänderna och köper således en flaska Flux. Det slår aldrig fel... Förr eller senare kommer jag till ett läge där detta slarvas med och när jag sedan kommer på att använda den igen så är den som oftast slut. Detta trots att jag inte har använt den sedan sist och uppenbarligen ingen annan heller. Hmmm... Nå väl, jag har väl använt hela ändå...?

2) Frimärken
Motivering:
Jag postar sällan brev men när jag gör det köper jag ett häfte med frimärken (bra att ha hemma tänker jag). Tar därefter ett frimärke och postar mitt brev, sedan dröjer det ett halvår till nästa gång. Finns där frimärken kvar då tror ni? Chansen är större att vinna på triss. Kanske hade jag inte köpt några nya frimärken alls?

Så jag gjorde ett experiment.

För att styrka min teori om att frimärken plötsligt försvann upp i rök och att jag inte bara hade glömt av att köpa dem så skrev jag en liten anteckning på baksidan av häftet denna gång.Sen väntade jag.

Igår så var det dags för mig att posta ännu ett brev och det var då jag såg det...Aha! Min teori är nu bekräftad. Där är någon i hushållet som lånar frimärken utan att säga till!

Nu ska jag bara rita ett streck på Flux-flaskan också!

// W.