7 augusti 2014

Arran

Winkvist v2.0

Ändrade planer.
Boende på Islay fanns så klart inte att få tag på med så kort varsel. Tydligen hålls det någon stor golftävling där nu. Det brukar alltid vara fullbokat så här års så man blr egentligen boka i förväg.
Vi hittade snabbt på en alternativ plan och drog ned till Campbeltown där en av mina favoritwhiskies, Springbank, tillverkas.
Vi övernattade i staden och tog en rundvandring på destilleriet dagen efter.Det jag gillar speciellt med Springbank är att alla delar av processen sköts i destilleriet. Golvmältning till buteljering.När vi var klara i Campbeltown så tog vi en sväng över till ön Arran där vi nu övernattar två nätter på hotell. Förvånadsvärt billigt. £90 för tre personer per dag och då ingår frukost. Bilden nedan föreställer Arran sett från färjeläget.På väg till hotellet så körde vi förbi destilleriet här på ön och tog en rundvandring även där.Det var väldigt turistigt med en restaurang och en mega-shop men gav ändå ett gott intryck. Baren var välsorterad och eftersom vi tog sista turen så fick man i princip prova alla sorter man ville. Men inte jag för jag skulle köra... En dram är tydligen ok men inte mycket mer än så.

Har lite svårt att hitta wifi här omkring så inlägget får kosta lite idag.

Nu ska vi bege oss längs kustlinjen o se vad vi hittar. Tydligen ska man kunna se sälar i Kildonan men det återstår att se.

// W.