20 augusti 2014

Den fredlige gnällspiken

Winkvist v2.0

Även jag börjar bli trött på allt gnäll och alla klagomål som folk spyr ur sig hela tiden. Jag kanske rör mig i fel forum men det känns som att vart man än vänder sig så är det klagomål och elände. Ni får den historiska klagomuren att se ut som en samlingsplats för guldmedaljörer i jämförelse. Det är dags att skärpa sig nu!

Politik är ett ämne som ständigt återkommer, inte minst senaste året. Dessförinnan var det genusdebatten och sen har kost varit hett bra länge. Och nu kommer snart det eviga tjötet om mörkret som hösten medför.

Aktuellt nu är förstås regnovädret som har lämnat spår i form av sjöar på oönskade platser, ibland i någons hus, ibland i någons bil eller någon annanstans, det spelar mindre roll. Varje dag dyker det upp nya bilder på förödelsen. Det är förstås fruktansvärt. Jag hade inte velat att mitt hus skulle bli översvämmat, men om det hade blivit det så kan jag lova att jag inte hade gett mig in i huset, satt mig vid datorn med vatten upp till knäskålarna och postat bilder på Facebook för att finna låtsassympati från f.d. Facebook-norrmän. Sök tröst hos de som verkligen bryr sig - familj, vänner, bekanta. Sprida gnäll på sociala medier hjälper inte någonting.

Böner tycks däremot ha en positiv effekt då regnet nu har avstannat för en dag.Omvänt.

När jag stod i butiken och skulle hämta smörgåstårtan som jag hade beställt till min födelsedag så fick jag besked om att de hade missat min beställning och att tårtan inte ens var påbörjad. Det som de allra flesta hade gjort i det här fallet hade varit att skälla ut den person som stod i kassan, vilket naturligtvis hade varit lönlöst. Men, med lite tålamod så lovade de att ordna en tårta enligt min beställning som kunde hämtas en timma senare, vid stängningsdags. Visst, jag fick köra en gång extra men jag betalade mer än gärna fullpris för tårtan för deras utomordentliga service.

You want some cheese with your whine?

// W.