25 augusti 2014

Mässan i helgen

Winkvist v2.0

I helgen var vi ett gäng (5 pers i sällskapet) som besökte Falkenbergs öl- och whiskymässa. Det är andra året som mässan arrangeras och det verkar som att det går riktigt bra för dem, vilket är jätteroligt.

Jag hoppade whiskyprovningen i år. Tre av fem gick, och baserat på hur de såg ut efter 7 glas whisky så konstaterade jag snabbt att jag tog rätt beslut. Direkt efter provningen rusade de till BOX och köpte ett fat whisky att dela. Ett jävla fat! Inget mindre än 20.000 kr alltså. Inget fel med det men kanske inget man köper "på fyllan" varje helg :) Jag höll hårt i mina pengar denna kvällen så jag lät bli att dela denna skatt.

Till mässan hade jag plockat med en av mina hembrygda öl som jag gav bort till Robban på Byaregården. För ett par år sedan var vi hos dem o bryggde så jag ville gärna visa hur resultatet blir så här ett par år senare. Gåvan togs tacksamt emot och öl bytte ägare.

Mässans kanske godaste dryck hittade jag hos Symposium. En Springbank 19 yo single cask. Wow!

En annan kul grej var en utställare som, när jag frågade, sa att han håller till i tröingeberg. Det visar sig att snubben har ett eget bryggeri i källaren. Typ som jag med andra ord. Det var lite oväntat och roligt!

Så här såg det ut när Båstad serverade en av deras svarta lager. Skummet är avsiktligt.Nu har tåget släppt av mig så jag ska cykla hemåt. Tro!

// W.