25 januari 2017

Douchebaglistan

Winkvist v2.0

En grej som jag ständigt blir påmind om är hur slappa många omkring oss är. Jag har samlat några tankar kring dessa som du stöter på under en helt vanlig vardag.

Nedan följer tre typer av douchebags som lätt retar upp mig.

Dörrdouchebagen
Senast idag hamnade jag i en situation där jag sträckte mig efter dörrhandtaget och precis innan min hand nuddade vid det så öppnades dörren per automatik. Jag tittar upp, utbrister i ett halvtyst "va fan?" och mitt emot står det en man med ett stort leende som tror att han har gjort en god gärning. Han har i själva verket placerat sig själv på douchebaglistan. Den så kallade "dörrdouchebagen". Till denna kategori tillhör alla utan funktionshinder som använder den automatiska dörröppnar-knappen.Det finns dessutom två nivåer av dörrdouchebags. Den förstnämnda och den kanske något värre som öppnar dörren genom att slå till knappen med armbågen för att slippa alla tänkbara virus som sitter där och väntar på beröring.

Frostdouchebagen
Biltillverkarna sätter in start-stopp-funktion för att spara de 5 sekunders avgasutsläpp som du är ansvarig för på din resa till jobbet. Men va de inte tänkte på var att motverka det 15 min långa hjärncellsutsläpp som sker i samma stund som morgonkaffet hälls upp i köket. Utomhus är det 5 minusgrader och där står din bil på tomgång för att tina upp de frusna fönsterrutorna.Om du känner dig träffad av den här beskrivningen så måste jag tyvärr meddela att du tillhör den kategori som jag har valt att kalla "frostdouchebagen".

Parkeringsdouchebagen
En liten tanke kring den parkering som i folkmun kallas "familjeparkeringen". Du ska handla på ICA och på din väg in går du förbi den parkering som är extra bred och är, ur perspektivet från parkeringsdouchebagen, avsedd för välpolerade sportbilar. Du behöver inte ens ha familj för att bli småförbannad.

Mordiska blickar utdelas från förbipasserande barnfamiljer som har fått parkera sin Voyager på en allt för trång parkeringsruta.Vad ska man säga. Listan av douchebags där ute kan göras lång men detta är tre av mina favoriter just nu.

Trevlig onsdagskväll!

// W.