30 januari 2017

Kattus Matus Uteblivus

Winkvist v2.0

Halmstad måste vara Sveriges trafikmässigt långsammaste stad...

Att pendla till Halmstad är lite som att besöka den där planeten i Interstellar. Ni vet den där allting går så sjukt långsamt och när man väl kommer ut ur staden igen så vips är klockan 20.00. Fast just idag har jag mig själv att skylla då jag höll på att fastna helt i Bermudatriangeln som sträcker sig mellan jobbet, stenalyckan och flygstaden.

Detta liknar mer ett välplanerat äventyr för någon som har varit på jakt efter Pikachu men det är helt enkelt den rutt som jag tvingades ta i kväll för att handla något så simpelt som kattmat.Trots att jag var ute i god tid denna gång så tog jag snabbrutten från jobbet för att slippa trafik. Första stoppet blev djurbutiken bredvid Jula där all mat visade sig vara helt slut. Katterna som bor på gräddhyllan här i Tröingeberg nöjer sig nämligen inte med något annat än "Pro Plan" och typiskt nog den variant som i 85% av fallen är slutsåld. Drog en lätt suck och körde sedan vidare mot flygstaden där jag hade sett Arken Zoos gröna skylt vid något tillfälle tidigare. Hamnade så klart efter en bil som fördes fram i traktorfart och när jag väl kom fram så var skylten inte längre grön. Jag insåg snart att det enda som den skylten lös med var sin frånvaro. Det var då det slog mig att de måste ha flyttat till stenalyckan där jag var tidigare. Aaaahh!!

Slängde ett öga på klockan som visade 18.49 och tänkte att det hinner jag aldrig innan de stänger. Kollade därför med Google innan jag gav mig av. Enligt oraklet så var det 15 min resväg och det är först då man vet att man har bråttom på riktigt.

Likt en smålänning på väg till Ullared skenade jag och min Flinta-bil iväg i mörkret, men trots min tunga högerfot nådde jag inte destinationen förrän exakt kl. 19.02...

I samma stund som jag närmade mig dörren så gjorde jag bedömningen att damen som då räknade kassan ändå inte hade tänkt släppa in en svartklädd man med "Skull Fist"-mössa så det var bara att återigen lätta svordomsförrådet och bege sig hemåt.

Imorgon gör jag ett nytt försök i Varberg!

// W.