27 april 2017

Lysande konsertår så här långt

Musik

Vilket konsertår det här ser ut att bli! Det slog mig först nu när jag skrev ut alla biljetter för kommande event som är spikade under året.

Året har kickat igång bra med Ablaze My Sorrow, Puteraeon och Eternal Lies. Bara så långt är det helt strålande.

Sedan,nu på lördag är det Falkenbergs Rockfest Goes Punk! där vi får se Dia Psalma, Venerea och FEJL. Det blir andra gången jag ser Dia Psalma och det är 5:e gången jag ser Venerea.

Nästa event efter det blir Krymplings + Lastkaj 14 på Sticky Fingers den 20:e Maj så det blir mycket punk nu till en början. Dagen efter det, den 21:a Maj, så spelar en polsk trio: Vader, Decapitated och Thy Disease på Sticky de också. Jag har ännu inte bokat biljett till detta event men jag är nästan säker på att det blir så. Det är egentligen bara Vader som jag lyssnar på av de tre.

Under sommarmånaderna är det ganska lugnt än så länge men i början av augusti bär det av till Wacken Open Air för 16:e året i rad, vilket innebär att jag har tillbringat halva livet som festivalbesökare. Lite märklig tanke men definitivt något att fira. För mig är årets höjdpunkt Skull Fist även om jag inte vågar hoppas på att Zachs röst har hunnit läka tills dess då han genomgick en halsoperation under förra året.

Så sent som idag bokade jag biljett till Manowars spelning i Göteborg den 20:e november där de kör två spelning på raken samma kväll. Det är många som är upprörda över biljettpriset på 1200 kr och jag håller fullständigt med. Det är löjligt dyrt och fånigt att de tar ut så högt pris för inträde. Jag är inte Manowars största fan men jag och brorsan har lyssnat mycket på det under vår uppväxt så det är extra roligt att föreviga detta minne i sällskap med honom.

Det sista eventet som jag har planerat för i år är också det största för mig: Helloween på Partille arena den 2:a december. Detta är som jag har nämnt tidigare en dröm som går i uppfyllelse för mig då Helloween kör med Hansen, Kiske och Deris på sång. Det kan inte bli annat än fantastiskt. De som kommer stå bredvid mig på den konserten kommer bara höra mig på sång, det är en sak som är säker.