16 april 2017

Nyckeln till frihet

Familj

Häromdagen sa det "poff" och i ett ögonblick så blev båda mina små katter byxmyndiga precis på samma dag.
Lite dålig timing med tanke på att kirurgen inte utför sin magi under påskledigheten... Att dessa två dessutom är syskon gör inte saken bättre.

...så den temporära lösningen blir att tillämpa "Operation Lockdown".

För att de ska få så mycket utrymme som möjligt och ändå hålla dem på avstånd så är den mest naturliga avspärrningen köksingången, men då denna utgörs av ett valv i sann 80-talsanda så blir utmaningen desto större.
Den första lösningen jag kom att tänka på var att fästa ett kompostgaller på en portabel klädhängare. Inte så illa eller hur! Den lösningen har nu genomgått 4 revisioner efter lyckade jailbreak från båda håll och idéerna börjar sakta att ta slut. I bilden nedan ser ni Mattis lyckade försök till leap of faith i revision 2 av bygget.

De är smarta de små liven men jag ska inte låta dem överlista mig var så säkra.