11 mars 2020

Vår och äggkläckning

Allmänt

Det börjar bli vår!

Som husägare får man vara tacksam i denna mellantid innan vårångesten har kickat in fullständigt.
Ni vet den där som påminner en om att det är hög tid att börja röja i trädgården och att bearbeta fjolårets lövformationer som aldrig fick någon uppmärksamhet den där regniga dagen i November.

Förra året fick vi inte direkt någon rivstart på säsongen då den knappt 1 år gamla robotgräsklipparen kastade in handduken och krävde reparation. I början av April lämnade vi in den på service och fick tillbaka den i mitten av Juni efter att jag hade gjort min röst hörd ända bort till Kina genom åtskilliga telefonsamtal till supporten.
Som ni kan föreställa er är inte Worx support den bästa men jag kan inget annat än att älska denna sak trots allt som har hänt. Jag skulle även kunna sträcka mig till att rekommendera den, trots att det i grund och botten är en liten sabotör som äter upp din trädgård till frukost.

Sakta men säkert tar maskinen över.
Den börjar lite försiktigt med att utforska terrängen i utkanten av trädgården för att visa att den inte lämnar något åt slumpen.

Därefter börjar den testa hållfastheten i människans säsongsprodukter.

När den tillslut hittat den svagaste så glufsar den i sig med hull och hår. 

Kanske den mest praktiska funktionen utöver själva gräsklippningen är att den hittar saker som du inte visste att du hade i trädgården. I vårt fall en fågelbur (WTF?).

Efter en veckas vistelse i sommarstugan hade den dessutom hittat en tvättkorg i plast som den hade kilat fast mellan sig själv och laddningsstationen. Nåja, det är inte så illa som det låter. Den gör ju en hel del nytta också, det får man inte glömma!

Över till något annat.

Vi har ett vår/sommarprojekt sambon och jag. Vi ska skaffa fler hönor!
Tyvärr så försvann två av hönorna spårlöst för ett tag sedan och sedan dess har stackars Henny varit ensam kvar i hönshuset. Efter en tids fruktlöst letande efter Hedemorahöns så har vi nu bestämt oss för att kläcka fram egna kycklingar.

Med det beslutet i ryggen gjorde jag det som vilken systemutvecklingskonsult som helst skulle ha gjort och började leta efter äggkläckningsmaskinen med flest flashiga tekniska beskrivningar... Efter några klick och några dagars väntan så kom den idag, vår EggTech ET12, med ett namn som hade fått Spielberg att dra på smilbanden.

Så här i Coronatider kunde man nästan se skräcken i ögonen på butiksbiträdet som löste ut mitt paket märkt med stor text "Made in Italy".

Det är väl bara en tidsfråga innan ytterdörrarna härhemma bankas in av Region Hallands insatsstyrka...