BLOGG

Här sitter jag återigen efter midnatt och motarbetar min kropps vilja att sova ut. Som bekant så gillar jag inte att slösa på dyrbar tid här i livet så jag lånar gärna lite extra tid från nästa dygn. Människor som ser morgonen som något upplyftande förstår jag mig inte på... Vissa som t.ex. går upp tidigt för att läsa tidningen bara för att nyheterna kommer tidigt som faen, snälla ni - sov ut för bövelen, nyheterna ligger kvar när ni vaknar. Ta min morgontidning som exempel, framåt middagstid lyfter jag den från sin ursprungliga plats nedanför brevinkastet ända bort till pappersinsamligen och sen gnäller jag ofta på att jag betalar en tidning som jag inte läser.. Kanske är det de faktum att jag känner mig vuxen när jag har morgontidningen eller det andra faktum att en i familjen faktiskt läser den som får mig att hålla kvar prenumerationen. Blekinge läns tidning är förresten ett bra exempel på en tidning som lider av året-runt-nyhetstorka.

Låt oss gräva fram dagens tidning för att hitta någon rolig rubrik, hmm låt oss se här nu. Den största rubriken av dem alla är på framsidan och lyder "Granbarkborren tillåts härja fritt" som kort och gott handlar om vår vän granbarkborren som tar sig friheten att leva på skogodlarnas bekostnad. Ja det är viktiga grejer det där, underskatta inte granbarkborren! Häromdagen var det en lång artikel om att försvaret för andra gången på 350 år inte ätit ärtsoppa på en torsdag. Intresseklubben antecknar. Eller varför inte när fågelsjukan upptäcktes här borta när Blekinges skyddsjägare i form av en knubbig gubbe var i tidningen varje dag i veckor och där han i någon artikel klagar över att han inte har skyddskläder. Nästa dag är det en bild på samma gubbe, överlycklig, när han har fått en sopsäck att dra över kroppen, sen vart det inget mer klagomål från hans sida.

Låt oss nu sova på saken så kanske en ny tidning dimper in imorgon som upplyser oss om att Leffe Sturesson kört punktering på sin 85 år gamla traktor.

// Wiener

1 kommentar
28 november 2007

The Don

Winkvist v2.0

Eric skrev för ett tag sedan i sin blogg om gripandet av maffiabossen Salvatore Lo Piccolo, det kan ni läsa om här. I samband med detta sökte han även ett smeknamn till sig själv. Jag har funderat lite och kommit fram till ett passande, inte nog med det - Jag tog mig friheten att göra en bild för att få en inblick i vad det är som sprider skräck på norrtäljes gator.


Elbengo "The Don" Norrtäljone.

// Wiener

2 kommentarerGröt och glögg vilken underbar kvällsmat.

3 kommentarer

Ja gisses, varmare blir det faen inte. Tog en nypa luft för en stund sedan och konstaterade att det snart är dags för vinterjackan. Jättefin jacka på alla sätt och vis men det finns en grej som stör mig. Jag provade den för ett tag sedan. Strax innan hade jag borstat håret vilket tar sådär 20 minuter den gången i veckan man får för sig att göra sig lite extra fin. Till saken hör att jackan har en sån stor huva att det känns som om någon drar en i håret om man skulle få för sig att hänga ut det i en hästsvans. När jag hade använt jackan på väg till skolan och tillbaka så var mitt hår så tilltufsat att jag trodde enda utvägen var att skära det längs rötterna men jag tog mod till mig och borstade håret ännu en gång, denna gången tog det säkert 30 minuter och ventilering av hela svärordförrådet. Snart blir jag väl tvingad när kölden biter allt förjävligt men tills dess ska jag uthärda. Jonna brukar jämföra mig med musen i askungen som fått sin svans tilltufsad i sömnen eller varför inte ormen i djungelboken som slagit knut på sin "svans", bah!

Jag har mycket att göra i veckan. 3st galna uppgifter ska in på söndag kväll så hej då helg, hej då Falcon.

// Wiener

0 kommentarer
24 november 2007

Brrrrr

Winkvist v2.0

Vi har varit i staden och fikat på Café Continental (Contan) och trängts med alla fikagalningar. Det var ganska fullsatt denna Lördag, som alltid. Efter det tog vi en promenad genom stan och bestämde oss för att bestiga berget där det feta tornet är. Ingen aning om vad det är för torn men jag har alltid undrat hur staden såg ut där uppe så nu har vi skådat Ronneby från ovan.

Såhär ser alltså Ronneby ut, jag vet inte vart man kan få en liknande vy över Falkenberg, kanske på lantmännen-silosarna? Eller Ge-Kås tak...


4 kommentarer