BLOGG

Härmed önskar jag er alla en riktigt god jul!// W.

0 kommentarer

Nu tar vi stora kliv mot den afton som de flesta väntar på, nämligen julafton. Den afton som många förknippar med kaos i form av helt sinnessjuka utgifter, milslånga köer på Gekås, alkoholkonsumtion utan dess like och sist men inte minst en jävla massa mat någon stackare lagat i flera dagar som vi känslokalla 80-talister inte vågar röra. En afton som åtminstone påminner mig om att man än en gång blir tvungen att plåga i sig farmors snömos som består av mosade skorpor, grädde och lingon. Lyssna bara på hur välsmakande det låter... Trots att vi inte ens är hos farmor på julafton längre så har någon lyckats bevara traditionen med snömos, jag kan inte tacka dig nog du snälla själ!

Den 21 december. Kanske inte så minnesvärt datum om man inte är intresserad av sveriges infrastruktur eller jordens undergång. År 2006 öppnades nämligen en ny motorväg på E4 mellan Uppsala och Björklinge för trafik, minnesvärt, njae. Sedan 2012 sägs jorden gå under enligt mayafolkets studier, kanske lite mer minnesvärt inte minst med tanke på min bloggs förkortade livslängd. Winkvist.com håller dig uppdaterad med senaste nytt från wikipedia ända fram till jul. Med reservation för tryckfel, tidsbrist och brist på ork.

Jag har nu lagt upp det årliga jultemat med Gillette och Christer Sjögren som gjorde succé förra året, välkommen tillbaka in i rampljuset Christer. Och glöm inte, Gillette är efter alla dessa år fortfarande det bästa en man kan få.

Jag vill även passa på att ge er ett hett julklappstips: http://prylzonen.se/2009/11/30/ansiktsmask-som-okar-chansen-for-svininfluensa

// W.

4 kommentarer

Elgiganten är bra generösa i rådande juletid, de låter dig prova deras mest exklusiva tandborstar direkt i butiken. Genialt!!


// W.

7 kommentarer


Bilden visar en rykande färsk brottsplats, närmare bestämt filmavdelningen på ICA. På avstånd bevittnade jag och Sebbe ikväll hur en rullstolsbunden pensionär välter omkull hela filmhyllan och låtsas som om ingenting hade hänt. Fotot är taget ca 10 minuter efter händelsen vilket också tyder på att mannen lämnat brottsplatsen utan att skänka en tanke åt de förtvivlade barn som får se sina hjältar från Ice Age bli behandlade som en Henning Mankell-bok.


Det måste vara som jag alltid har anat: Bakom den snälla själen gömmer sig inget annat än ett stenhårt och kallt pensionärshjärta. [I]

// W.

2 kommentarer

God afton.

Idag besökte jag och sambon banken för att göra en bolånekalkyl (mest för att slippa göra den på egen hand). Tänkte det kunde vara intressant att veta ungefär vad man har råd att skaffa sig för lägenhet i framtiden. Framtiden i det här sammanhanget blev bara längre med mötet, och snart helt obefintlig. När banken räknar ut sådana här grejer tar de i lite i överkant för att försäkra sig om att man pallar med eventuella räntestigningar, det var jag fullt medveten om innan jag gick dit men att det var så mycket kunde jag inte ana. De räknar alltså med en ränta på 7,15%, fine tänkte jag, sedan räknar det även med att man ska betala av lånet på 10 år - vad i helvete?? Om man ska ha råd att betala av en, säg, 800 tkr lägenhet på 10 år får man vara ganska tät redan innan födseln. I de kalkylerna vi kom fram till landade månadskostnaden för lägenheten på 12-tusen spänn och det är ju en hel del för mycket samt en gnutta vansinne...

Seriöst, vem fan betalar av en lägenhet på 10 år? Hellre betala av på 30 år än att leva utan möbler i 10... Nu har jag bestämt mig för att spara som en gud för att komma upp i belopp motsvarande kontantinsatsen.

No more needless spending!

// W.

3 kommentarer