BLOGG

Det har varit en lång dag idag.

Registreringen öppnade kl 07.00. Vi var väl framme vid Conventum i Örebro kl 07.40 ungefär. Sedan planerade vi in vad vi skulle kolla på. Dagen började med en "obligatorisk" keynote på 1½ timma, därefter var det 5 valbara av 50 föreläsningar att besöka. Vid varje föreläsningstillfälle var det alltså möjligt att välja mellan 10 st föreläsningar. Det var inte särskilt svårt att hitta en att gå på, det var snarare så att det var svårt att hitta EN att gå på.Kl. 19 var det slut för dagen och jag tog en stund ledigt för att möte upp Ralle i stan. Jag stannade vid ett torg varifrån man tydligt kunde se texten "Krämaren" på en stor hög byggnad. Vet inte om man ska skratta eller gråta... När Ralle väl kom till platsen efter att först ha missat en buss så slog vi oss ned vid en grekisk restaurang och åt en välförtjänt måltid. Efter det begav jag mig tillbaka till Conventum där Petter och September nyligen hade spelat klart. Det visade sig att drinkbiljetterna som vi fick (2 st till antalet) inte hade någon funktion längre eftersom att de olika konsultfirmorna som var på mässan ändå bjöd på gratis öl. Statuspoäng! Trots gratis öl konsumerade jag inte mer än 2 st. Kasst jag vet, nästa gång kanske...

Jag har lyssnat på en massa intressanta föreläsningar idag, hoppas det blir lika bra imorgon.

// W.

1 kommentar

Äääntligen framme!

Har nyligen checkat in på ett hotell i Kumla. Ja, du såg rätt... Kumla. Jag vet inte vad som är mest skrämmande - anstalten, tågrälsen bredvid eller storleken av detta rum. Detta kan nog vara det minsta hotellrummet jag har sovit i någonsin, trots det är det dubbla sängar. Kanske har de reserverat en säng åt Leif GW... Under den dryga halvtimma jag har varit här inne så har tåget passerat 3 gånger, inte för att jag kommer vakna av det när jag väl har somnat men jag kände ändå för att nämna det eftersom att det tillhör en av de anledningar jag har skrivit ned under min "flytta aldrig till Kumla därför att..."-lista.

Sanningen att säga så är vi här i utbildningssyfte, jag tillsammans med två arbetskamrater. Imorgon och på onsdag hålls nämligen Microsoft Tech Days i Örebro. Detta är ett tvådagars-event där ett gäng föreläsare håller tekniska föreläsningar om en hel rad olika Microsoft-tekniker/produkter. Det är en riktig förmån att få komma hit, inte bara för att det är sjukt intressant utan även för att det inte är någonting som man hade betalat med pengar från sin egen spargris. Vi ska upp rätt tidigt imorgon, 06.15-ish så jag bör avsluta här men jag återkommer med en ny rapport imorgon.

// W.

1 kommentar

Saknar lite grand mina whiskyprovningar som jag höll för två år sedan. Jag var nära på att skriva ett år men var lite osäker så jag var tvungen att kolla och då visade det sig att det nu är 2 år sedan, det är sjukt vad tiden går fort! Även om det var dyrt och spritskåpet tillslut inte innehöll annat än whisky så var det ändå något som motiverade mig till att lära mig mer om whisky och dess tillverkning.

Det har blivit en del whisky sedan dess men inte alls lika frekventa inköp. Jag har i skrivande stund 19 flaskor i barskåpet och ett par av dem är faktiskt från den gamla whiskyprovningstiden. Sen har det varit flaskor emellan som har försvunnit snabbare. T.ex. så går där ca 3st Laphroaig på samma tid som en Lagavulin. Laphroaig känns mer vardagswhisky på ett sätt och det är lite synd för det är en otroligt god och kompetent whisky.

Det har hänt lite under dessa två åren. Vi gjorde en utflykt till Skottland i somras, jag tillsammans med två kamrater. Vi besökte väl valda delar av högländerna samt Islay som tillhör varje svensk whiskydrickares dröm. Vi var bland annat på rundvandring på Laphroaig där vi även tog oss friheten, iförda 12" galoscher, att besöka vår egna mark. Vi vandrade hela vägen från Port Ellen till Ardbeg (en vandring på ca 6 km) och stannade till vid Laphroaig, Lagavulin och till sist Ardbeg där vi slog oss ned för att betraktad de vackra vyerna. Högländerna och Islay är fantastiskt vackert. Jag tänkte jag skulle lägga ut lite bilder även om det är ett bra tag sedan vi var där.Nå väl, nog med dagdrömmandet. Jag köpte i alla fall en ny flaska igår för första gången på två månader. Stod en bra stund och tittade på vad de hade att erbjuda i Falkenberg och föll nästan i skratt när jag såg att de har Mackmyra DFU i det inglasade skåpet. Please... Jag kunde snabbt konstatera att jag har provat alla intressanta sorter så jag valde en något snällare whisky denna gång, en Glenfiddich 15 YO.Ikväll har vi "gentlemens evening" där vi tänkte prova denna sort bland andra. Det ska bli spännande.

Trevlig helg.

// W.

0 kommentarer

Vi har äntligen fått upp vår tavla på väggen idag!
Det var inte helt enkelt med tanke på att bilden vi hade beställt var så stor att det inte fanns någon fotoram att köpa, vi fick då tillverka en egen. Som vanligt hjälpte min far mig med finsnickrandet. Målningen samt upphängningen fixade jag på egen hand.

Så här blev resultatet:Bilden är stulen från nätet någonstans via Google. Visst är den fin?

// W.

0 kommentarer

Sitter på tåget mellan Halmstad och Falkenberg och fördriver tiden. Trodde nästan jag hade glömt av hur man åkte tåg vid det här laget, blir väl i snitt en resa per år. Två tops.

Jag har i samarbete med Roger börjat bygga en mobilbloggs-app anpassad till iPhone. Han gör grovjobbet medan jag gör de softa delarna som kravställning, design och så driver jag på projektet så det inte dör ut. Inom kort kommer ni se vissa förändringar till denna mobilblogg. Jag kommer tex kunna bifoga bilder till skillnad från den här textbaserade mobilbloggen jag har idag. Det kommer bli coolt!

Inser nu att jag inte var särskilt törstig så jag borde inte ha köpt den där Lokan på pressbyrån tidigare. När jag kom in för att köpa tågbiljett och uppmärksammade att jag var ensam i butiken så spred sig "gå inte ut utan att köpa en fysisk produkt"-känslan. Jag tog då en Loka krusbär/päron för att ha som backup om de mot förmodan inte skulle sälja tågbiljetter. Ha alltid en backup!

// W.

0 kommentarer