BLOGG

Nyligen hemkommen från jobbet här och har redan fått en vacker buckett blommor från grannbarnen som plingade på för en stund sedan.Jag vet själv hur tufft det var som barn att tjäna sina välförtjänta pengar och jag tänkte inte vara den där snålgubben som aldrig gav något tillbaka så jag kollade efter i plånboken och hittade en femtiolapp. Fasen, de är rätt mycket för de små tänkte jag, men plötsligt var de väldigt många så jag tänkte, äh de kan få den att dela på! Så blev det. Barnen blev glada och sprang hem för att underrätta föräldrarna.

Något säger mig att det ändå var i överkant. Kort därpå plingar det nämligen på igen. Denna gången var det mamman som stod vid dörren och som ville försäkra sig om att barnen inte tiggt några pengar av mig.

Jag fick då motivera min vänlighet och motiveringen accepterades. De tackade så mycket och gick sen.

Detta fick mig att tänka till lite grand. Inte så smidigt av mig att ge bort 50 kr. För det första, det går inte att dela jämt på 3 barn, en tia var hade varit mer rimligt. För det andra, min veckopeng i den åldern var nog 10 kr. För det tredje, något säger mig att vi kommer få återbesök vid midsommar, halloween, jul, påsk m.m.

Men fina blommor var det och jag slapp plocka dem själv!

// W.

5 kommentarer

Som den nörd jag stundvis är gick jag i torsdags och köpte mig en ny leksak, den av många hyllade Raspberry Pi.

För den ovetande så är detta alltså en dator i miniatyrformat (kreditkortstorlek) fullt kapabel att visa video i full HD. Den kanske inte är så estetiskt tilltalande, eller?Det som är tjusningen med den här prylen är att den lämpar sig när man utvecklar diverse hobbyprojekt. Där finns en uppsjö sensorer att koppla till som man sedan kan jacka upp i sin kod och styra olika grejer.

I första hand kommer jag prova att göra en jäsmätare som bokstavligen lyssnar på ljud som kommer från jäsröret och samlar denna datan och presenterar den i realtid. Vart jag än är kan jag få status om hjärtslagen från min hembrygd :)

Där finns givetvis mer praktiska användningsområden, t.ex larm med videoövervakning, portabel nintendoemulator, htpc (xbmc), NAS, sätta igång kaffebryggaren när du stiger upp ur sängen. Bara fantasin sätter gränserna!

// W.

0 kommentarer

Att brygga öl är en tidskrävande aktivitet. Inte minst den tid man spenderar på att vänta, diska, designa och klistra fast etiketter.
Det sistnämnda håller mig vaken ikväll. Polar Beer är nu snart fulländad!// W.

1 kommentar

God morgon.
Vaknade upp till den här vyn:

En helt vanlig syn i Borås alltså - Mulet med regn hängande i luften. Kan tänka mig att meteorologerna är trötta på att ge just det beskedet. Jag ligger fortfarande och snoozar så jag har det rätt bra ändå.

Jo! Vi såg Oblivion på bio igår (den med Cruisan och Freeman). Roger, Gambler, jag och 7 andra. Den var visuellt vacker och allt det där men i sin helhet så tyckte jag inte den var värst bra. Coola effekter och allt sånt men nej, den går bort.

I eftermiddag ska vi fira Rogers födelsedag, vi får se vad det innebär, men det blir väl en sväng till Hobbex eller vad man nu gör här i Borås när de är taskigt väder.

Ha en fin dag

// W.

0 kommentarer

Äntligen har "Mama" börjat visas i biograferna runt om i landet! Jag har väntat snart i ett år på denna dag.Jag och Donnan sitter här i varberg och väntar på att bli insläppta i salongen. Det pirrar redan i magen. På ett bra sätt!

Jag har strategiskt placerat oss långt bak i salongen för är det något som skrämmer mig på biovisningar så är det andra människor som hoppar 3m upp i luften och skriker. Filmen brukar sällan vara det som är mest skrämmande.

Nu kör vi!

// W.

0 kommentarer