BLOGG

Som min bror så klokt påpekade på sin födelsedag häromdagen så kanske jag är skyldig er smygläsare en hälsouppdatering.

Som jag skrev i kommentarerna till mitt sjukhusinlägg så konstaterade läkarna att det var en hjärnhinneinflammation som jag hade åkt på. En inflammation som bröt ut på grund av virus av något slag. Osäker på den verkliga orsaken...

Det resulterade i nästan 2 veckors sjukfrånvaro från jobbet, vilket kan  låta harmoniskt förstås, till förutsättningen att man hade vart klar i skallen och haft tillgång till Xbox One. Så var tyvärr inte fallet. Första veckan rörde jag mig i princip inte från sängen alls. Andra veckan, knappt. När hälften av den andra veckan hade passerat så var jag så pass OK att jag kunde bränna av sista säsongen av Breaking Bad och sedan tredje säsongen av The Walking Dead men ljuskänsigheten och värken som uppstod vid hastiga rörelser höll i sig till torsdagen/fredagen.

Det är första gången som jag har varit sjukskriven från jobbet men nu är jag tillbaka igen sedan i måndags och känner mig nu helt återställd igen. Det är jag otroligt tacksam för. Man får perspektiv på saker och ting och inser plötsligt att det är mycket man tar för givet här i livet. Men som jag alltid har resonerat, händer det så händer det. Att konstant oroa sig för att man ska bli sjuk eller för att något annat otrevligt ska hända mår ingen bra utav.

Nu har Sons of Anarchy säsong 7 satt igång på amerikansk TV. Där har vi några som upplever en tuffare vardag än att drabbas av sprängande huvudvärk. Respekt!

// W.

2 kommentarer

Söndag, härliga söndag.

Vi har varit ute i skogen idag, Donnan och jag, och har utövat en riktig pensionärshobby: plocka svamp. Med jeansen nedstoppade innanför sockarna och med gummistövlar på det så ser man inte bara skitful ut, utan är även förberedd för ett äventyr i svampskogen.Jonna hittade den största kantarellen som har skådats i modern tid.

Efter ca 3 tim hade vi fått ihop en rätt stor samling av kantareller, trattkantareller och random sopp-svampar. Ganska stor tidsinvestering för att plocka något som man hittar för några kronor på ICA men jag gillar skogen så det var det lätt värt.

En annan spännande grej som jag har pysslat med idag är att ta isär en förgasare till en gräsklippare. Svärmors klippare vill inte starta och jag vet inte vad det var för klipsk del av mig som tänkte att jag skulle kunna fixa den. Men jag gjorde ett försök och det skulle jag inte ha gjort. Rätt som de var satt jag med en massa delar och jag kände mig plötsligt som en 2 åring som försöker lösa ett 1000-delarspussel, fast något mer ångestladdat.

När jag väl fick ihop den igen så startar den fortfarande inte. Jag ger upp. Skam den som ger sig sägs det, men denna gången får jag nog leva med skamen.

// W.

0 kommentarer