BLOGG

Min bättre hälft är i Luxemburg sedan en knapp vecka nu och hälsar på sin bror Hannibal med familj. Lämnad kvar är då en hårt arbetande man och en rad post-it-lappar med uppgifter som denne förväntas sköta om.

Hittills är det blomvattningen som jag tycker är allra mest utmanande för det är ingenting som jag någonsin gör annars...

Faktum är att jag inte ens visste om att vi hade blommor tills min kloke far påpekade detta då han assisterade mig i mitt trädgårdsarbete för något år sedan. - "Du får nog se över de där blommorna, de ser törstiga ut...". Jag tittade i samma stund ned på vad som såg ut att vara planterat i Tjernobyl i slutet av 80-talet... Av en slump inträffade den här händelsen dag 6 efter att Jonna hade rest med sin syster Linn till Grekland under den varmaste veckan den sommaren.Till mitt försvar så hade ingen sådan uppgift delegerats innan avresa så jag började tryggt bygga upp ett mod och samla motargument som skulle användas i fighten när Jonna återvände hem igen.

Sen, plötsligt så såg jag den.
Lappen...

Strategiskt placerad på en blomma på köksbordet där jag varje dag äter min frukost. Attans!! Alla argument som jag hade tappade genast sin effekt.

Jag kan medge att jag har ett tunnelseende när det kommer till saker som växter och gardiner. Man vet att de finns där men man ägnar ingen tid åt att faktiskt titta på dem. Tyvärr.
Dock bör det nämnas ett undantag i form av en köttätande växt som jag och brorsan hade väldigt roligt med som barn.

Vi samlade flitigt in flugor till växterna som tycktes vara omättliga ända tills den dag då blomkrukan var spårlöst försvunnen och vår mor övertygade oss om att växterna "hade gjort sitt". Förmodligen hade de planterats på en blomsteräng där de kunde fånga så många flugor som de orkade äta. Det är vad jag tror.Tag väl hand om era växter där hemma!

// W.

3 kommentarer

God kväll!

Det sprider sig just nu en postapokalyptisk känsla över Winkvist.com som har lämnats utan uppdateringar i snart 2 månaders tid.
Samma känsla infinner sig även i vårt kylskåp just nu så här sista veckan innan löningsdagen. Fast sanningen ligger nog mer i att jag avskyr att handla... Det finns ju inget tråkigare.

Så jag gjorde precis vad vilken överlevare som helst skulle ha gjort och tog till buljongen. Allt för att slippa handla...Jag fick lära mig av en gammal fritidsledare (som var en stor förebild för mig på den tiden) hur optimalt det var med buljong framför lägerelden. Sedan dess har jag funnit att buljong inte bara är optimalt när man är ute och hajkar utan även vid vilket tillfälle som helst.

Så följ mitt råd och unna dig en kopp. Det är du värd.

Ha en fortsatt trevlig afton!

// W.

0 kommentarer