Som en klok läsare har observerat så är jag bra på att påbörja en historia och inte avsluta den sen... Så nu tänkte jag lite snabbt och lustigt avsluta den senaste historien bland blogginläggen, historien om mitt sjukhusbesök då gallblåsan togs ut. Jag har roligare inlägg som väntar så jag håller det kort.

Jo! Resultatet av sjukhusbesöket blev 3,5 kg mindre kroppsvikt och mindre rörlighet i allmänhet. Rörligheten har ju kommit tillbaka nu så klart. Läkarna hade sagt att jag inte skulle lyfta tungt på ett tag efter operationen. Plötsligt visade sig en sida av mig som jag inte trodde fanns, jag började nämligen att utnyttja människor runtomkring mig för tråkiga vardagsuppgifter såsom gräsklippning, bära matkassar m.m. Det var ett bekvämt sätt att leva för stunden.

Det höll ända fram tills vi hade sommarfest med jobbet där aktiviteter såsom Zip-line, Rodel och Lerduvs-skytte gjorde det svårt att fortsättningsvis hävda att man inte kunde lyfta en matkasse. Efter det fick jag friskförklara mig för de närmaste och tråkuppgifterna kom tillbaka till mig snabbare än vad jag hade kunnat ana.

Här är en bild tagen en vecka efter sjukhusbesöket, innan stygnen togs bort.Ärren är fortfarande tydligt synliga och täcker upp i stort sett hela den plåstrade ytan i bilden.

Bortsett från försämrad känsel runtomkring ärren så känns det väldigt bra. Inga negativa effekter vad jag har upplevt än så länge och då har jag ändå gett magen rejäla utmaningar från det lokala hamburgerhaket.

Hälsan på topp. Alltså.

// W.

1 kommentar