29 oktober 2017

Cyborg

Allmänt

Alla har vi våra barndomshjältar...

En av mina var Joe Shimamura från serien Cyborg 009. Serien handlar om 9 cyborger (cyborgare?) som slåss mot kämpar och övernaturliga fiender och trots att det finns hela 9 krigare att välja bland så är Joe utan tvekan den coolaste. Alla ville vara Joe.

Jag drömde om ett liv som cyborg och allt eftersom åren gick växte jag ifrån tanken och drömmen blev ett minne blott.

Häromveckan var vi på en arbetsrelaterad mässa där möjligheten till att bli chippad erbjöds till våra kunder och i viss utsträckning de anställda. Helt kostnadsfritt. Min dröm om Joe kom tillbaka till mig och naturligtvis var jag inte sen med att skriva upp mitt namn på listan. Detta skulle bana väg för mitt liv som cyborg.

Väntetiden var lång. Jag tror att jag spenderade 2 timmar väntandes på min tur, men rätt som det var så satt man där och undrade vad man hade gett sig in på.

Att bli chippad innebär att ett litet passivt NFC-chip implanteras i handen mellan tumme och pekfinger. Chippet är något större än ett riskorn och omsluts av en glaskapsel.

Så vad har man detta chip till då?

Ja det är en bra fråga. I dagsläget finns inte särskilt mycket stöd för det men t.ex. så accepterar SJ det istället för en biljett, vidare så kan det ersätta ett passerkort/tagg för att öppna portar. Du kan spara vilken data du vill på det genom att programmera det med en mobiltelefon. Jag håller just nu på att utforska möjligheterna med detta så jag får be om att återkomma med vad jag hittar på i framtiden.

Trevlig söndag!

3 kommentarer