BLOGG

Det är den stora städdagen idag (yay!). Efter några timmars städande och kaffedrickande så tänkte jag att det var dags för en paus för ett blogginlägg.

Min mobil gav upp igår och har fastnat i en oändlig boot loop så tills jag har hunnit skaffa en ny så kan det vara svårt att nå mig en tid framöver. Som tur är så tog jag en backup av allt för bara en vecka sedan så bilderna har jag lyckats rädda.

Passade på att komponera ihop ett par fotokollage för helgerna som varit.

Stavanger / Preikestolen 
För andra året i rad så blev det en resa till Stavanger, denna gången i sällskap av min gode vän Jerry.
Jerrys bror Tommy och hans vän Sonny bor där så resans primära mål var att hälsa på dem och samtidigt insupa lite Norsk natur. Kollaget föreställer dels delar av Stavangers hamnområde samt Preikestolen.

Jag har redan spanat in mitt nästa resmål i Norge som jag hoppas kan bli av nästa år, nämligen Lofoten. En bildsökning på Google och du kommer tappa hakan.

Grabbhelgen i Sannäs
Några gånger om året brukar vi vara ett grabbgäng som åker upp till sommarstugan och gör det grabbar gör bäst tillsammans: spela Nintendo 8-bitars och dricka pilsner. Förra helgen så var vi 4 st som åkte upp, det var Sebbe, Gambler, Jens och jag själv denna gång.

Nästa gång blir förmodligen i Augusti eller September när det är dags att äta kräftor som en gud.

Ha en bra arbetsvecka hörrni, det ska jag ha.

0 kommentarer

Ämnet har jag reflekterat över tidigare här i bloggen men frågan kvarstår, vad vet Internet egentligen om oss? 

En sak som får mig att fundera på detta är de där tröjorna som ständigt dyker upp i nyhetsflödet på Facebook. Ni vet de där med de extremt krystade ordsammansättningarna. Jag ska ge några exempel av mina absoluta favoriter som jag har samlat ihop under en tid.

Först ut, Metallica-tröjan.

Alla gillar Metallica så det krävs knappast någon business intelligence för att träffa rätt på den punkten. Men vänta nu, "...and was born in AUGUST". Oh my god, den här tröjan är som gjord till mig!!!

Bara en dåre skulle bära denna tröja med stolthet över att vara född i Augusti.

Det fanns möjligtvis en tid när det var lite ballt att vara född i Augusti och det var i lågstadiet när man kunde skryta med att man var Lejon, för Lejon var coolt redan då. Snäppet värre var det för brorsan som titulerade sig Jungfru, fast med utdelning av axelslag som hans främsta hobby så var det inget skämt man drog till med särskilt ofta.

Vad har vi mer då? Mannen med gitarren.

Förutom frasen "jag jobbar med datorer..." så finns det inget som dödar en fest lika snabbt som att dra fram en gitarr. Alla älskar och hatar gitarrkillen samtidigt. Ett hett tips för er festdödare där ute är att dra de första ackorden från Wonderwall och ni ska se att festen fortlöper i köket utan er inblandning snabbare än vad ni kunnat ana.

Mer? Jo, Fiskartröjan. Vad annars?

Den här har fått mig att fundera lite grand. Vad har jag med fiske att göra? Jag köpte visserligen ett spö på ÖoB inför Norgeresan förra året men jag kan inte i min vildaste fantasi tro att Facebook höll span på mig den gången. Nej denna tröjan kvarstår som ett olöst mysterium.

Det är något med kombinationen av snubbens tatueringar och den hotfulla texten som föreslår att MC-gängen bör hålla sig undan för det här är en kille av rang.

Näst ut, Toffeltröjan.

Det finns en tid i alla förhållanden när man är beredd att göra vad som helst för varandra. I en sådan tid skulle det kunna vara försvarbart att äga en sådan här tröja...

Om man däremot har nått så långt i livet så att man kallar sin respektive för "Fru" så finns det bara en förklaring till att mannen i bilden bär detta motiv. Min gissning är att han nyligen har fyllt år. Återigen börjar man fundera på vad tröjan har med en själv att göra? Däremot kan jag komma att tänka på situationer då man hade blivit lätt besviken över en Fru istället för en Ängel. Jesus på korset för att nämna en.

Har vi någon mer? Jorå, en sista. 

Vad i...? Efter flera veckor av misslyckade försäljningsförsök så har Facebook tröttnat och dragit till med mobbningkortet. OLD MAN är väl knappast någon som känner sig stolt över att vara, och Beatles...? Gränsen för nätmobbning är passerad med hästlängder.

Nej, Facebook... Bättre kan ni.

1 kommentar