BLOGG

Nu även i videoformat.

1 kommentar
24 juli 2017

Lochgair

Resor

Nu är vi framme i Lochgair här i Skottland som är slutdestinationen för idag. Det verkar inte vara mycket mer än en genomfartsort men de har i alla fall ett hotell och enligt välkomstbladet så har de dessutom 110 sorters malt i baren så det låter helt ok!

Vi lyckades få tag på en smartcar när vi plockade upp hyrbilen, skönheten den utstrålar återspeglas i Gamblers dansbandsleende :)

Jag tog första körningen och Gambler shotgun. Det är alltid lika spännande att prova sin lycka på de skotska vägarna. För lycka är något man behöver för att klara höglandet på vänster körbana utan försäkring hos uthyrningsfirman.

När man kör hit bort så finns det egentligen bara en väg utmed Loch Lomond och man känner igen många ställen man har passerat under tidigare resor. Ett av de första man sällan kör förbi utan att stanna är det här.

Vi passade på att byta förare här med ca 30 min till Lochgair.

Själva hotellet ser ni nedan.

Vi tog en tur ned till vattnet men det var mest tång i sikte och inte så många ställen att besöka.

Så det var ett litet kort inlägg för idag. Nu ska vi ned och prova restaurangen och imorgon tar vi färjan över till Islay!

Sláinte!

1 kommentar

Jag jobbar nu sista veckan innan en efterlängtad 4-veckors semester. 

Planeringen är i full gång inför nästa veckas resmål och för er som har följt bloggen ett tag kommer det kanske inte som någon överraskning att det blir Skottland ännu en gång tillsammans med min kamrat Gambler. Det blir alltså 5:e gången som vi besöker detta fantastiska land. 

Denna gången är huvudmålet Islay och till skillnad från förra gången vi försökte oss på detta så har vi nu bokat både boende och färja så allting kommer att gå som en dans. Sist vi var på Islay var ganska exakt 7 år sedan och om det var någonting som man tog med sig från den vistelsen så är det att inte besöka ön under "The Islay show day" i Augusti då allting i princip är stängt förutom just festivalen. Den andra saken vi lärde oss var att bussarna går väldigt sällan och för att slippa tillbringa flera timmar i Bridgend för bussbyten som vi gjorde förra gången så kommer vi ta med bilen över och köra runt så mycket som bara möjligt.

Så här ser planeringen ut än så länge.

Måndag
Plocka upp hyrbil och köra mot Lochgair där vi tillbringar natten. Det ser ut som att vi kommer att vara där strax innan kl 16.00 om allt flyter på.

Tisdag
Ta färjan mellan Kennacraig och Port Askaig, Islay. Färjan avgår 13:00 och tar ca 2 timmar. 
Vi kommer att krascha på ett vandrarhem i Port Charlotte och hinner därefter se oss omkring. Vi såg alldeles för lite av PC förra gången men nu har vi chansen. På tal om det så är Port Charlotte PC8 från Bruichladdich en av mina stora favoriter när det kommer till whisky.

Onsdag
Köra runt några stopp på ön på de få vägar som finns. Vi startar med Portnahaven som vi aldrig fick möjlighet att besöka vid förra tillfället. Natten spenderas på ett hotell med havsutsikt ett stenkast från Ardbeg nere till höger på ön från kartan sett. Vi kommer även försöka besöka Laphroaig, Lagavulin och Ardbeg som ligger längs vägen. Vi är båda landägare hos Laphroaig så vi har varsin dram att hämta upp helt gratis. Gratis är gott, som den vise mannen sade.

Torsdag
Upptäcksfärd på ön (som jag ser fram emot det här) och sedan resa tillbaka till Kennacraig på eftermiddagen. Landstigning kl 17:25. Ingen övernattning bokad för vi vet inte om vi kommer att hinna med sista färjan som går till Portavadie. Vi får se vart vi hamnar helt enkelt. Vi ska försöka att inte hamna i Tarbert igen. Visst är lokalbefolkningen trevlig och så men hamnen ser lite småsleten ut.

Fredag
Påbörjad resa mot lågländerna där vi aldrig förr har varit. Inget spikat denna dag ännu men vi kommer få ta ett par småturer med färja. Hinner vi till Galloway Forest Park så är det ju bra.

Lördag
Hålla oss omkring lågländerna. Övernattning förmodligen i Dumfries men inget spikat.

Söndag
Tillbaka till storstaden, Glasgow, för att övernatta där sista natten. Vi har varit i Edinburgh så många gånger nu att vi tyckte det var dags att besöka Glasgow igen. Förra gången vi var där fick vi bo på ett studentboende mitt under nollningen och det missar vi förhoppningsvis i år. Glasgow och Edinburgh är båda väldigt fina städer, jag har inte riktigt valt min favorit än.

Det var det hela.
Jag instämmer helt i det som en kollega till mig säger om Skottland, man får känslan av att man har kommit hem när man väl har kommit dit.

Vi hörs!

0 kommentarer

Det är den stora städdagen idag (yay!). Efter några timmars städande och kaffedrickande så tänkte jag att det var dags för en paus för ett blogginlägg.

Min mobil gav upp igår och har fastnat i en oändlig boot loop så tills jag har hunnit skaffa en ny så kan det vara svårt att nå mig en tid framöver. Som tur är så tog jag en backup av allt för bara en vecka sedan så bilderna har jag lyckats rädda.

Passade på att komponera ihop ett par fotokollage för helgerna som varit.

Stavanger / Preikestolen 
För andra året i rad så blev det en resa till Stavanger, denna gången i sällskap av min gode vän Jerry.
Jerrys bror Tommy och hans vän Sonny bor där så resans primära mål var att hälsa på dem och samtidigt insupa lite Norsk natur. Kollaget föreställer dels delar av Stavangers hamnområde samt Preikestolen.

Jag har redan spanat in mitt nästa resmål i Norge som jag hoppas kan bli av nästa år, nämligen Lofoten. En bildsökning på Google och du kommer tappa hakan.

Grabbhelgen i Sannäs
Några gånger om året brukar vi vara ett grabbgäng som åker upp till sommarstugan och gör det grabbar gör bäst tillsammans: spela Nintendo 8-bitars och dricka pilsner. Förra helgen så var vi 4 st som åkte upp, det var Sebbe, Gambler, Jens och jag själv denna gång.

Nästa gång blir förmodligen i Augusti eller September när det är dags att äta kräftor som en gud.

Ha en bra arbetsvecka hörrni, det ska jag ha.

0 kommentarer

Ämnet har jag reflekterat över tidigare här i bloggen men frågan kvarstår, vad vet Internet egentligen om oss? 

En sak som får mig att fundera på detta är de där tröjorna som ständigt dyker upp i nyhetsflödet på Facebook. Ni vet de där med de extremt krystade ordsammansättningarna. Jag ska ge några exempel av mina absoluta favoriter som jag har samlat ihop under en tid.

Först ut, Metallica-tröjan.

Alla gillar Metallica så det krävs knappast någon business intelligence för att träffa rätt på den punkten. Men vänta nu, "...and was born in AUGUST". Oh my god, den här tröjan är som gjord till mig!!!

Bara en dåre skulle bära denna tröja med stolthet över att vara född i Augusti.

Det fanns möjligtvis en tid när det var lite ballt att vara född i Augusti och det var i lågstadiet när man kunde skryta med att man var Lejon, för Lejon var coolt redan då. Snäppet värre var det för brorsan som titulerade sig Jungfru, fast med utdelning av axelslag som hans främsta hobby så var det inget skämt man drog till med särskilt ofta.

Vad har vi mer då? Mannen med gitarren.

Förutom frasen "jag jobbar med datorer..." så finns det inget som dödar en fest lika snabbt som att dra fram en gitarr. Alla älskar och hatar gitarrkillen samtidigt. Ett hett tips för er festdödare där ute är att dra de första ackorden från Wonderwall och ni ska se att festen fortlöper i köket utan er inblandning snabbare än vad ni kunnat ana.

Mer? Jo, Fiskartröjan. Vad annars?

Den här har fått mig att fundera lite grand. Vad har jag med fiske att göra? Jag köpte visserligen ett spö på ÖoB inför Norgeresan förra året men jag kan inte i min vildaste fantasi tro att Facebook höll span på mig den gången. Nej denna tröjan kvarstår som ett olöst mysterium.

Det är något med kombinationen av snubbens tatueringar och den hotfulla texten som föreslår att MC-gängen bör hålla sig undan för det här är en kille av rang.

Näst ut, Toffeltröjan.

Det finns en tid i alla förhållanden när man är beredd att göra vad som helst för varandra. I en sådan tid skulle det kunna vara försvarbart att äga en sådan här tröja...

Om man däremot har nått så långt i livet så att man kallar sin respektive för "Fru" så finns det bara en förklaring till att mannen i bilden bär detta motiv. Min gissning är att han nyligen har fyllt år. Återigen börjar man fundera på vad tröjan har med en själv att göra? Däremot kan jag komma att tänka på situationer då man hade blivit lätt besviken över en Fru istället för en Ängel. Jesus på korset för att nämna en.

Har vi någon mer? Jorå, en sista. 

Vad i...? Efter flera veckor av misslyckade försäljningsförsök så har Facebook tröttnat och dragit till med mobbningkortet. OLD MAN är väl knappast någon som känner sig stolt över att vara, och Beatles...? Gränsen för nätmobbning är passerad med hästlängder.

Nej, Facebook... Bättre kan ni.

1 kommentar