BLOGG

Så var sista dagen i Norge över, vid 08.00 så åker vi hem till Sverige igen...
Jag blir mer och mer fascinerad av detta land och dess natur. Det påminner mig mycket om de skotska högländerna och kanske bäst av allt är att det ligger bara runt hörnet. Jag gillar verkligen Stavanger, staden som verkar ha allt.

En sån helg det har varit!

Strax efter middag körde vi in till stan för att handla humle till mig från den lokala bryggbutiken. De har en humlesort från Sydafrika (Southern Passion) som inte går att få tag på i Sverige. Det är nämligen så att jag gjorde en bra batch på den sorten en gång i tiden och sedan dess har jag försökt få tag på den igen. Utan framgång naturligtvis. Idag har jag köpt på mig 500g som jag hoppas ska räcka till 2 eller kanske 3 batcher av samma recept.

Efter besöket i bryggbutiken styrde vi bilen mot resans stora mål: Preikestolen. Så vi tog färjan från Stavanger till Tau och därefter fick man köra en mil eller två för att komma till parkeringen som är utgångspunkten för vandringen. Om man får tro skyltarna så är det en vandring på knappt 4 km enkel väg, det kändes betydligt längre men sen var det också fågelvägen som de hade mätt upp. Själva vandringen var väldigt likt den till Trolltunga fast betydligt mindre utmanande. Jag skulle nog faktiskt säga att denna vandringen ger mest om man ser till ansträngningen som krävs om man jämför med både Kjerag och Trolltunga.

Väl framme vid Preikestolen så möts man av en vy som ser näst intill overklig ut. Jag tröttnar aldrig på dessa vyer!

Preikestolen sett från sidan:

Det har varit väldigt varmt idag och trots relativt liten utmaning så var det inte helt utan ansträngning som vi tog oss till målet. Den här bilden tycker jag visar rätt bra den hemlängtan som infinner sig på färjan tillbaka till Stavanger.

Nu är det läggdags för mig men jag lägger säkert upp lite mer bilder inom kort.

Ha en fortsatt trevlig helg!

0 kommentarer

God förmiddag!

Igår vid 21.00 anlände vi äntligen till Stavanger. Vi startade vår resa kl 07.00 så det tog alltså 14 timmar att köra hit, vilket är smått sjukt på futtiga 82 mil. Allting flöt på bra tills vi kom till Ås där vi skulle ta en liten genväg genom en tunnel. Det visade sig att det var en lastbil som hade brunnit precis i den korta tunneln så vägen var helt avblockerad. Detta tvingade oss att köra via Oslo som gissningsvis var en omväg på ett par mil.

När vi hade passerat Oslo och körde mot Kristiansand så började trafiken bli allt mer kaosartad och min roadrage tog vid. Milslånga köer och 10 km/h framfart. Nu var det inte Alexander Rybak som stod och signerade violiner som man kanske kunde ha trott, nej kön var resultatet av helt vanliga vägarbeten som tenderade till att bli många till antalet. Jag tror vi satt i 6 st sådana köer, därav den långa restiden. Vad vi kan konstatera är att "tio mil i timman"-regeln inte fungerar i Norge.

Kvällen igår lämnade inte mycket tid för äventyr men vi hann i alla fall med att klättra upp på ett mindre berg för att se utkanten av stan från ovan.

Stavanger by night.

Huset som Tommy och Sonny hyr rum i håller på att renoveras så det är tango utan bomullsmockasiner på ovanvåningen! Tidiga morgonar med alla sorters verktyg med 120db utväxling... Effekten som det har på ens sömn behöver knappast förtydligas men det har gett mig inspiration till vilket ljud jag ska ha i alarmet på vardagar i framtiden.

Idag ska vi styra upp lite käk och ta en titt i staden och imorgon har vi planerat en tur till Preikestolen.

Ha en trevlig dag mina vänner.

0 kommentarer

Det blev två turer till Göteborg i helgen och inte var det för att springa Göteborgsvarvet inte.
Nej, hur roligt det än må vara att springa (hmm...) så går musiken före!

Två spelningar två dagar i rad, kan inte minnas när det hände senast (bortsett från festival).
Lastkaj 14 och Krymplings under en trallvänlig afton på lördagen och sen Thy Disease, Decapitated och Vader under en mindre trallvänlig afton igår. Mycket bra kvällar båda två.

Jag håller på att packa inför Norgeresan så jag tänkte bara droppa några bilder.


Lastkaj 14

 


Krymplings

 


Vader

0 kommentarer

0 kommentarer
16 maj 2017

Tralala

Musik

Än är det långt kvar till helgen men på lördag ska jag och Jerry till Göteborg för att se LK 14, vilket jag ser fram emot.
Det har blivit mycket trallpunk de senaste veckorna (i vanlig ordning så här års) då det är musik som jag starkt förknippar med våren. Nu kör vi!

0 kommentarer