BLOGG

Varför är det så tyst här kanske någon undrar. Två veckor och inte en uppdatering! 
Jag erkänner, jag är kass på mina uppdateringar mellan varven, faktum är att jag tänker mer på att skriva än att faktiskt göra det. För att summera två veckor på så kort tid som möjligt så har jag valt att göra ett kollage med några bilder från veckorna som varit. Jag har varit upptagen med att riva vägg, klyva reglar och sedan började jag faktiskt på att utveckla en bloggapp till mobilen så jag ska kunna skriva några rader på resande fot. Om 1½ vecka så ska jag och min kära vän Jerry åka till Stavanger över kristi himmelsfärdshelgen och då har jag tänkt att min bloggapp skulle vara klar för att loggföra det äventyret. Det kommer att bli grymt!

Det har börjat bli fint väder nu och det luktar grillad mat nästan varje dag när man kommer hem från jobbet. Det är lätt att bli inspirerad. Jag har gått och funderat länge på om jag ska köpa en ny grill för att göra lite mer avancerade försök till grillning framöver. Beer can chicken, pulled pork, ribs etc. Det kommer att bli en kolvariant då jag inte är så förtjust i gasolgrillar. Den som jag just nu har på span är en Weber Performer Premium som ser ut såhär.Jag ska spana lite mer innan jag bestämmer mig.

Och med det så bryter jag för dagen. Ha en fortsatt trevlig afton så skriver jag några fler rader en annan dag.

2 kommentarer

Vilket konsertår det här ser ut att bli! Det slog mig först nu när jag skrev ut alla biljetter för kommande event som är spikade under året.

Året har kickat igång bra med Ablaze My Sorrow, Puteraeon och Eternal Lies. Bara så långt är det helt strålande.

Sedan,nu på lördag är det Falkenbergs Rockfest Goes Punk! där vi får se Dia Psalma, Venerea och FEJL. Det blir andra gången jag ser Dia Psalma och det är 5:e gången jag ser Venerea.

Nästa event efter det blir Krymplings + Lastkaj 14 på Sticky Fingers den 20:e Maj så det blir mycket punk nu till en början. Dagen efter det, den 21:a Maj, så spelar en polsk trio: Vader, Decapitated och Thy Disease på Sticky de också. Jag har ännu inte bokat biljett till detta event men jag är nästan säker på att det blir så. Det är egentligen bara Vader som jag lyssnar på av de tre.

Under sommarmånaderna är det ganska lugnt än så länge men i början av augusti bär det av till Wacken Open Air för 16:e året i rad, vilket innebär att jag har tillbringat halva livet som festivalbesökare. Lite märklig tanke men definitivt något att fira. För mig är årets höjdpunkt Skull Fist även om jag inte vågar hoppas på att Zachs röst har hunnit läka tills dess då han genomgick en halsoperation under förra året.

Så sent som idag bokade jag biljett till Manowars spelning i Göteborg den 20:e november där de kör två spelning på raken samma kväll. Det är många som är upprörda över biljettpriset på 1200 kr och jag håller fullständigt med. Det är löjligt dyrt och fånigt att de tar ut så högt pris för inträde. Jag är inte Manowars största fan men jag och brorsan har lyssnat mycket på det under vår uppväxt så det är extra roligt att föreviga detta minne i sällskap med honom.

Det sista eventet som jag har planerat för i år är också det största för mig: Helloween på Partille arena den 2:a december. Detta är som jag har nämnt tidigare en dröm som går i uppfyllelse för mig då Helloween kör med Hansen, Kiske och Deris på sång. Det kan inte bli annat än fantastiskt. De som kommer stå bredvid mig på den konserten kommer bara höra mig på sång, det är en sak som är säker.

1 kommentar

De senaste veckorna har jag lagt märke till en del grönsaker som aldrig riktigt har hamnat i min matkasse förut... Då mina tidigare inköp sträcker sig till Findus frysta sommargrönsaker så krävs det inte ett särskilt långt steg för att ta vatten över huvudet. Dagens äventyr blev sparris som jag hittade till extrapris knappt en vecka sedan. 

Jag gillar sparris, broccoli är bra med men sparris ger ändå den där lilla extra lyxkänslan. Ända sedan jag upptäckte sparrissoppan från Blå Band som student så har det stått ett sånt paket i skafferiet. Jag vill hävda att denna produkt har den perfekta balansen i ekvationen "belåtenhet = smak / nedlagd tid". Något annat kan man säga om dagens försök till soppa men jag återkommer till det.

Så jag gjorde vad jag alltid gör när jag letar recept: några väl valda sökord följt av knappen "Jag har tur" och vips så hamnade jag in på ett recept från Per Morberg. Briefade igenom receptet, tog fram sparrisen och började gå igenom instruktionerna.

"1. Skala sparrisen"...

Ungefär där flippade hjärnan fullständigt. Vänta nu... Skala? Sparris? Jag fick inte ihop det.
Är det ens skal på den här? Vände på den några varv för att sedan stanna upp. Vad håller jag på med egentligen?

Ni vet den där känslan när man vurpar med cykeln genom att slå en framåtvolt utan att avsluta i en graciös jämfota landning, och därefter vänder sig om för att se om någon tittar... Exakt samma känsla infann sig när jag öppnade YouTube-appen för att söka på orden "Skala sparris". Plötsligt kändes inte sökningen "Urkärna avokado" lika pinsam längre.

Till min stora förvåning verkar det vara en hel vetenskap kring just sparris. Folk verkar dessutom vara helt besatta av denna grönsak! Första videon som jag hittade var en 5 minuter (!!) lång video om hur man hanterar sparris rent generellt och med lite snabbspolning hittade jag till den kärnfulla informationen som jag ville åt. Det visar sig att man skalar dem med en helt vanlig potatisskalare. Duh! Proceduren som jag såg framför mig var mer komplicerad än så. Nästa instruktion på listan handlade förstås om att skala Schalottenlök, min personliga favorit..... Den som tillsammans med steklöken utgör familjen av lökar som i generationer har utvecklat ett skydd mot människan i form av ett skal som, vid försök att avlägsna detta, slår hål på även det starkaste tålamod. Nog om lök!

Efter mycket slit, bränd grädde på glödhet platta, spill som effekt av skevt lock på matberedare så blev i alla fall resultatet soppaliknande och stillade hungern för ikväll, och med tanke på mängden grädde - säkert morgondagens också.

Nästa äventyr blir sötpotatis. Det kan man ju inte misslyckas med!

0 kommentarer

Jag vet att man inte ska fota när man kör bil men på väg hem idag kunde jag inte låta bli. Vilken himmel!

På tal om fina saker så har jag nästan bestämt mig för en möbelserie till hallen vid huvudentrén. Möblerna är från "Oscarssons möbel" och är svensktillverkat i småland. Faktum är att jag hade bestämt mig, tills jag hörde mig för i kassan och det blev uppenbart hur många hundratals timmar som herr Oscarsson hade spenderat i snickerboa bara under designfasen... Jag har varit runt och tittat mycket på senaste och detta är utan tvekan den mest enkla och snygga möbelserie jag har fått span på.

Jag tror den hade passat perfekt i hallen men jag ska fundera lite till så får vi se. 

Något som är lite mindre vackert däremot, det är mitt pågående projekt i groventrén där jag just nu håller på att riva den här gamla väggen.

Projektet har stått still väldigt länge så det är skönt att det är i rullning igen. 
Väggen ska rivas, taket ska läggas färdigt, tapeter ska på plats, några rör ska dras om i golvet och så ska det läggas klinkergolv efter det så ja, det är rätt mycket kvar men förhoppningsvis slipper jag göra allt själv.

Väggen är så gott som tillintetgjord nu ikväll.

Tack Raised Fist för hjälp och inspiration under rivningsarbetet.

0 kommentarer
23 april 2017

5 år sedan

Familj

Idag är det 5 år sedan morsan gick bort. Tiden går otroligt fort, som de säger.
Vissa minnen försvinner, andra minnen stannar för evigt.

Vila i frid morsan. Den här låten är till dig.

0 kommentarer