BLOGG

Häromdagen sa det "poff" och i ett ögonblick så blev båda mina små katter byxmyndiga precis på samma dag.
Lite dålig timing med tanke på att kirurgen inte utför sin magi under påskledigheten... Att dessa två dessutom är syskon gör inte saken bättre.

...så den temporära lösningen blir att tillämpa "Operation Lockdown".

För att de ska få så mycket utrymme som möjligt och ändå hålla dem på avstånd så är den mest naturliga avspärrningen köksingången, men då denna utgörs av ett valv i sann 80-talsanda så blir utmaningen desto större.
Den första lösningen jag kom att tänka på var att fästa ett kompostgaller på en portabel klädhängare. Inte så illa eller hur! Den lösningen har nu genomgått 4 revisioner efter lyckade jailbreak från båda håll och idéerna börjar sakta att ta slut. I bilden nedan ser ni Mattis lyckade försök till leap of faith i revision 2 av bygget.

De är smarta de små liven men jag ska inte låta dem överlista mig var så säkra.

 

0 kommentarer
12 april 2017

Farbror

Familj

Jag har blivit Farbror, med stort F!
Nu är det bara en tidsfråga innan hårfärgen övergår i gråskala.

Jo, världens sötaste lilla Vilja bestämde sig äntligen för att se sig om i världen igår.
Ett stort grattis till Thomas och Hanna!

Extra glad blev jag när jag såg att hon hade på sig bodyn som jag specialtryckte för några veckor sedan =)

0 kommentarer

Jag släpade ut katterna för första gången idag. Ja, du såg rätt, släpade... Det blev en allt annat än frivillig marsch ut i det gröna.

I samma stund som jag, iförd t-shirt, öppnade altandörren för att bära ut den första så blev jag smärtsamt medveten om att de var rädda för ljudet från altandörren. Armar och rygg torterades i ett ögonblick. Ni som har hört det inledande skriket i Angel of Death med Slayer kan föreställa er hur mitt vårskrik lät när det lamslog hela Tröingeberg.

Matti tar några försiktiga steg.

Första mötet med Lillie.

Signe var lite modigare men jag fick aldrig någon bild på henne dessvärre. 

Det var några korta rader från idag. Nu ska jag kolla på Planet Earth som jag har hört så mycket gott om.

0 kommentarer

Nu har det gått 10 dagar sedan jag bryggde en IPA på humlesorterna Galaxy (AU), Cascade (US) och Citra (US). Som tidigare nämnts så siktar jag på en stark humlesmak och arom åt det tropiska/citrus-hållet. Jäsningen har idag avstannat vilket innebär att det har blivit dags att tappa om till ett nytt kärl för sekundärjäsning och torrhumling.

För den oinvigde så innebär torrhumling att en mängd humle sänks ned och får bada i ölet i några dagar vilket då förstärker ölets aromatiska egenskaper. Jag har även haft med en hel del sena givor under koket så redan när jag lyfte locket till jäskärlet så kunde jag inte rå för att le en smula. Det doftar helt enkelt underbart.

Humle vägs inför badet.

Ett bekymmer som jag ofta har just i detta moment är att få humlepåsarna att stanna nere, de vill nämligen gärna flyta upp och lägga sig på ytan. Jag borde skaffa någon bra grej för detta ändamål. Det har blivit allt från koppar till porslinsfigurer och denna gången var det enda som jag hittade en gammal glasfigur samt locket till en karaff. Det får duga.

Verkar som att tyngden räckte för att sänka påsarna...

Med facit i hand så blir det en kraftfull rackare på 7,5%. Kanske i överkant av vad jag siktade på men helt OK. För balansens skull så är det bra att den precis som den här kommer upp i några volymprocent.

Avslutningsvis den avgörande provsmakningen.
Det är först nu som man känner om man har lyckats eller misslyckats, så det är ett av de mest spännande momenten innan den riktiga provningen med tillsatt kolsyra.

Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med resultatet så här långt, kanske en av de bättre där jag har använt den här maltbasen. Tydlig arom och påtaglig beska som i kombination med volymprocenten och munkänslan kommer göra detta till en solklar vinnare, det är jag övertygad om!

Nu återstår det några dagars torrhumling, därefter några dagars kolsyrning på fat. Den 8:e April bör den slutligen vara helt färdig.

Trevlig kväll!

0 kommentarer

Solen sken, hönorna hade släppts ut på grönområdet och njöt för fullt. Katterna observerade noga och blickade längtansfullt ut till den gräsmatta som de snart skulle få besöka för första gången. Att det var söndag hade gått dem helt förbi, men mannen visste. Positiv energi balanserades ut med ett av de bästa albumen genom tiderna. Mannen njöt också, på sitt vis.

0 kommentarer