BLOGG

Nu börjar jag få vårkänslor på riktigt. Imorgon väntar en heldag i skogen med en vandring på upp till 3 mil.
Jag har ingen aning om hur långt det blir så det får visa sig helt enkelt.

Jag har strategiskt plockat med ärtsoppa för det finns inget som jag tycker mindre om i matväg. Jag tänker såhär: Om det är någonstans som man lär sig äta saker så är det ute i naturen utan tillgång till någon annan mat.

När det börjar bli lite varmare ute så har jag tänkt att köra ett "överlevnads"-dygn i det vilda med endast en kniv, tändstål och vatten. 

0 kommentarer

Gokväll!

I år är det 7 år sedan mitt första vuxenpoäng registrerades. Det andra 5 år sedan.
Omedvetet plockades det förstås mycket tidigare än så.

Nu när jag faktiskt har blivit vuxen på riktigt så har jag tappat räkningen, men, med det sagt så kunde jag inte rå för att reflektera över en grej tidigare ikväll när jag klippte mitt bankkort i små små bitar... Detta är nämligen den första gången som mitt bankkort har överlevt en hel giltighetsperiod! Det är väl ändå en extraordinär händelse som skulle räknas även i vuxenlivet...

På det nya bankkortet upptäckte jag en fräsig symbol som gjorde mig nyfiken. Nu går det tydligen att "blippa" för att betala små belopp, vilket är en nyhet som har gått mig förbi. Det har säkert funnits ett tag.

Över till något annat. 

Ikväll har jag roat mig med att montera ett nytt dörrlås. Först när jag hade monterat klart det så slog det mig att "dansk design" aldrig förr har varit så utomordentligt fult!

Låset är gigantiskt, men vad gör det när samma rum saknar takplattor? Man kan säga att mina projekt överlappar varandra lite grand. Vissa har förtur, vissa har det inte. Vad ska jag nu ha detta dörrlås till kanske ni undrar. Jag har ingen aning, men det var billigt nu i helgen som var och det är skäl nog.

Det enda praktiska användningsområdet jag kunde komma på var för några år sedan när en budfirma ringde och ville lämna ett paket när jag inte var hemma. Den gången fick de ställa paketet utanför men med ett lås som det här så öppnas nya möjligheter att släppa in främmande människor i huset när man inte är hemma. Hmm...

Nåja, det finns en motivering som man kan falla tillbaka på när nödvändigheten i köpen ifrågasätts: 

"Det är ballt".

0 kommentarer

Katterna fick sitt första bad här nu ikväll.
Om de ska vara såhär duktiga varje gång så kan man nästan bada dem en gång i veckan. 

Matti

Signe

1 kommentar

Då var dagen kommen... Dagen som skoningslöst inträffar varje år och där allting tycks kretsa kring vad som kan vara en av de mest överskattade sakerna på denna jord.

Jag pratar förstås om Fettisdagen och mustaschsnurrarhipsterns värsta fiende: Semlan...

Trots att framställningen av detta bakverk är jämförbar med komplexiteten i tillredningen av en portion spaghetti och ketchup i ungdomens glansdagar så utvärderas den år efter år av lokaltidningens expertpanel som om det vore en 40 årig single malt.

Vem vinner utmärkelsen "årets bästa semla"?
Spänningen är olidlig.

0 kommentarer

Jag har så smått börjat att ta upp gitarrspelandet igen. För tillfället är det mycket elgitarr men det blir även en hel del akustiskt. 

För att motivera mig själv så köpte jag för ett tag sedan ett prisvärt paket från Focusrite med lite hemmastudioprylar där det ingick ett interface, mic, stativ och hörlurar. Jag har inte för avsikt att spela in något jätteseriöst så det duger fint för mig och för 2700 kr är det svårt att låta bli. Kitet som helhet ser ut något i stil med det här:

Det kan ju se lite overkill ut med ljuddämpning och popfilter när man inte är ute efter något seriöst alls men det var helt enkelt det låga priset som lockade till köpet. Jag skrattade gott när jag sedan packade upp grejerna och insåg hur jäkla stor den där ljuddämpargrejen är, man skulle kunna ha den som skiljevägg i ett kontorslandskap.

Jag har en gammal Focusrite Scarlett 2i2, gen 1 som jag har varit väldigt nöjd med genom åren så det kändes rätt att köpa en ny av samma sort, fast gen 2 som är aktuell nu. Det är dock lite svårt att märka någon skillnad på de två men den nya sägs vara snabbare med mindre delay, även om jag inte märkte någon delay alls i den första modellen...

För tillfället kör jag i vardagsrummet via min media-PC som är kopplad till TVn så min "studio" är allt annat än optimal. Man får t.ex. passa sig för vissa missljud som har en tendens till att överraska en när man minst anar det. Ett sådant exempel är min kegerator (öltapp & kylskåp i ett) som någon gång i timmen börjar surra högljutt och med tanke på att mikrofonen nästan fångar upp ljudet av en nysning från grannhuset så kan ni föreställa er att detta inte är en särskilt bra kombination. Ett annat exempel på oväntade ljud är gästuppträdande från mina bedårande kattungar som gärna spinner i närheten. 

Så här ser kaoset ut idag.

Bara en detalj som saknas, elgitarren, som jag så sent som vid lunchtid idag lämnade in på helkroppsmassage i form av strängbyte och intonering. Efter upprepade strängbyten som utförts av mig själv utan någon som helst kunskap om svajstall följt av något års vila så har den nämligen börjat låta lite illa... Det var helt enkelt dags att ge nytt liv i denna best som i sommar har varit min i 16 års tid. Om knappt en vecka får jag tillbaka henne och då blir det tvåtakts-rens för hela slanten.

Det var allt för den här gången. Må väl mina vänner!

0 kommentarer